صلح و سازش در 9 هزار پرونده طلاق در کشور

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضائیه ضمن گفت: با ایجاد یک نماینده در هر استان از بین قضات به صورت جدی و قوی اقدامات لازم دنبال شد و ماحصل آن در 20 ماه گذشته این بود که 9 هزار پرونده طلاق به صلح و سازش انجامیده است.

خبرگزاری تسنیم از شیراز، حسن عبدلیان پور امروز در جمع خبرنگاران شیراز به تشریح عملکرد این مرکز و تحولات چشمگیر آن پرداخت و اظهار داشت: از افتخارات مرکز این است که امروز به پاس اقدامات تخصصی انجام شده، رئیس قوه قضائیه با افتخار از عملکرد ما در راستای تحول بنیادین در دستگاه قضا یاد می کنند.

وی در ابتدای این نشست ضمن تشکر به پاس اعتماد مجدد حجت الاسلام اژه ای، رئیس دستگاه قضا جهت تداوم خدمت در مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه به مدت 3 سال دیگر، بیان کرد: در طول 3 سال گذشته تعداد وکلا، کارشناسان و مشاوران ما از 60 هزار نفر به 120 هزار نفر رسیده است.

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضائیه با اشاره به قانون تسهیل صدور مجوز ها و جذب چندین برابری متقاضیان نیز گفت: ضرورت ایجاب می کرد همزمان با جذب چند برابری، نیاز های مرتبت با این تعداد از نیرو نیز در حوزه زیر ساخت های سخت افزاری و نرم افزاری فراهم شود، لذا در این راستا باید در همه استان ها این شرایط با رعایت اصل عدالت فراهم می شد، چرا که عدالت برای ما در همه حوزه ها یک اصل بنیانی است. با عنایت به اینکه با توجه به نداشتن ردیف بودجه، ایجاد امکانات مذکور نیز کار مشکلی بود، اما معتقد بودیم با تدبیر و مدیریت باید این نیاز ها برطرف شود.

عبدلیان پور ادامه داد: امروز با افتخار اعلام می کنیم که در این 3 سال با وجود اینکه تعداد نیرو های ما به 2 برابر افزایش پیدا کرد، حتی یک ساختمان استیجاری در کشور نداریم، همه املاک متعلق به مرکز است و این کار یک اقدام بزرگ بود و در این 3 سال با نظر لطف خداوند، مکان هایی در شان و شخصیت کارکنان ایجاد شده یا در حال ساخت است.

ایجاد وکالت تخصصی برای نخستین بار در کشور

وی در ادامه از تحول بزرگ آموزشی در 3 ساله اخیر در مرکز متبوع خبر داد و گفت: با توجه به افزایش پذیرش ها، باید در بحث آموزش نیز تلاش بیشتری می شد، چرا که رعایت اصل عدالت آموزشی در سراسر کشور نیز برای ما یک شرط اساسی است، لذا در عرصه آموزش ها اقدامات بزرگی دنبال شد و امروز می توان گفت در این 3 سال، چندین برابر 23 سال اخیر، دوره های آموزشی برگزار شده و هفته ای نیست که در تمام استان ها در تمامی رشته ها، چندین کارگاه آموزشی برگزار نشود.

وی از تخصصی شدن بسیاری از آموزش ها در تمامی رشته ها نیز خبر داد و به صورت ویژه به بحث وکالت تخصصی در مرکز اشاره کرد و گفت: این موضوع یک آرزوی دیرینه برای حوزه وکالت در تاریخ کشور بود که این مهم نیز با تهیه سرفصل های لازم و اساتید متبحر و آموزش دیده محقق گردید و برای نخستین بار اولین وکلا فارغ التحصیل شدند و گواهی تخصصی گرفتند.

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضائیه به تحولات دیگر آموزشی نیز اشاره کرد و گفت: امروز در دعاوی نوظهور مانند رمزارزها، بیمه، ورزش، هوش مصنوعی و... در 7 دپارتمان و 37 زیر مجموعه اقدامات تخصصی انجام شده و تلاش ها به ثمر نشسته است و خبر جدید اینکه در هوش مصنوعی به صورت ویژه کار شده و سند هوش مصنوعی به زودی در مرکز رونمایی می شود.

عبدلیان پور با بیان اینکه در حوزه کارشناس رسمی نیز به صورت ویژه با ایجاد رشته هایی که نیاز است، اقداماتی صورت گرفته است، بیان داشت: 15 رشته جدید در این عرصه ایجاد شده مانند کارشناسی امور کنسولی و مهاجرتی، کارشناسی ادیان و... که این رشته ها تحول عظیمی در حوزه کارشناسی بود.

وی با اشاره اینکه حدود 78 رشته کارشناسی در مرکز وجود دارد، تاکید کرد: در این عرصه نیاز است تا یکسان سازی رشته ها و صلاحیت های کارشناسی با جدیت دنبال شود چراکه موضوع بسیار مهمی است.

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه در ادامه به توجه مرکز به ورزش کارکنان اشاره داشت و گفت: در این حوزه جدی کار کردیم چراکه شغل همکاران ما به گونه ی است که اگر برنامه ورزشی نداشته باشند، قطعا دچار تنش های جسمی و روحی خواهند شد و این موضوعی بوده که سال ها از آن غفلت شده است.

وی خاطرنشان کرد: جدا از برنامه ریزی های ورزشی همگانی و قهرمانی، برگزاری منظم المپیاد های ورزشی در دستور کار مرکز بوده و در این راستا سومین المپیاد ورزشی با حضور 2200 نفر برگزار خواهید شد که برگزاری چنین المپیادی با این تعداد و در این اندازه در کشور، در کمتر نهادی دیده شده است. همچنین در بخش رفاهی با خرید هتل در یکی از استان های مذهبی و خرید واحد های رفاهی در برخی مناطق گردشگری و تفریحی کشور، سعی کرده ایم خدمات رفاهی مناسبی برای کارکنان فراهم شود.

صلح و سازش در 9 هزار پرونده طلاق

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه در ادامه این نشست از پرداختن به یک کارکرد ویژه در بخش مشاوران خانواده خبر داد و گفت: با ابلاغ ریاست محترم قوه قضاییه در قانون حمایت از خانواده و اصلاح آیین نامه مربوط به آن چند دستورالعمل به مرکز ارائه شد که از جمله به می توان به ایجاد زیرساخت های الکترونیک در این راستا اشاره کرد و «سامانه مسیر» برای تحقق اهداف آن طراحی شد.

وی افزود: با ایجاد این سامانه از ورود افرادی که قصد مراجعه به دادگاه خانواده داشتند به ویژه در مباحث طلاق، به شکل محسوسی کاسته شد و این یک موفقیت خوب در این راستا بود که در ادامه با ایجاد یک نماینده در هر استان از بین قضات، به صورت جدی و قوی اقدامات لازم دنبال شد و ماحصل آن در 20 ماه گذشته این بود که 9 هزار پرونده طلاق به صلح و سازش انجامید و این آمار در برخی استان ها تا 45 درصد بوده است و این اتفاق بسیار مبارکی بود.

عبدلیان پور با بیان اینکه مرکز مجوز صدور صلاحیت های دیگری را هم از قوه قضاییه تقاضا کرده است، افزود: امید داریم با اضافه شدن این صلاحیت ها بتوانیم از ورود بیشتر پرونده ها به محاکم جلوگیری کنیم چراکه یکی از معضلات دستگاه قضا، حجم سنگین پرونده ها است که به فضل الهی این بحث در دادگاه خانواده با ایجاد سامانه مسیر، به حداقل رسیده است.

هر ایرانی؛ یک وکیل 

وی در ادامه از طرح های دیگر مرکز همچون طرح «با وکلا در مساجد» خبر داد و گفت: وکلای ما حتی در روستا های دورافتاده و کوهستانی ذیل اداره حقوق عامه، به صورت ویژه امورات مردم را پیگیری می کنند چراکه ما روز نخست شعاری مطرح کردیم با این مضمون که هیچ فرد ایرانی به واسطه عدم تمکن مالی برای دفاع از حقش نباید از وکیل محروم باشد؛ لذا این موضوع امروز عملیاتی شده و همه افراد می توانند از این امکانات برخوردار شوند.

یک اقدام بزرگ در احقاق حقوق عامه

عبدلیان پور در این راستا از احقاق حقوق عامه در مرکز با ایجاد سامانه 129 خبر داد و گفت: سامانه 129 یک سامانه ویژه است. ویژه از این لحاظ که در خصوص موضوعی مقام معظم رهبری نیز که فتوایی دادند، آخر فتوا گفته شده که به سامانه 129 مراجعه کنید و این نشان می دهد سامانه ما برای ایشان و مجموعه دفتر معظم له شناخته شده و این باعث افتخار برای مرکز است.

وی افزود: نرم افزارحقوق عامه به صورت گفتاری و نوشتاری در مرکز طراحی شده و بیشتر از 300 مورد مبتلا به که از 129 مستخرج شده، در آن آمده است. این نرم افزار روی گوشی نصب می شود و مردم می توانند از آن نظر حقوقی کارشناسان متخصص در وقایع و اتفاق ها را بگیرند. این سامانه مجانی و در دسترس است و یک کار بزرگ در بحث حقوق عامه است.

رفتن به کلیسا ها و بقاع متبرکه و امضای تفاهم نامه ای در این راستا برای ارائه خدمات به افراد و حضور در بیش از 200 مسجد در تهران برای نخستین بار و در اختیار قراردادن 12 هزار وکیل معاضدتی و غیره از دیگر اقدامات مرکز بود که عبدلیان پور به آن اشاره کرد و گفت: مجموعه این اقدامات موجب شد تا رئیس قوه قضائیه در هفته قوه قضائیه در دیدار با رهبر معظم انقلاب، اسم مرکز وکلا و اقدامات آن را متذکر شوند و جالب این بود که ایشان نیز گفتند بنده اطلاع دارم و گزارش ها به ما می رسد که این نیز افتخار بزرگی برای ما به عنوان «تنها نهاد ملی ارائه دهنده خدمات قضایی و حقوقی»، محسوب می شود.

اقدام ویژه در امور فلسطین

عبدلیان پور در ادامه با اشاره به ورود مرکز در برگزاری دادگاه شهید سلیمانی، از اقدامات ویژه مرکز در غزه و فلسطین نیز بیان کرد: مرکز ما در صدور حکم جلب گالانت و نتانیاهو در دیوان بین المللی کیفری، نقش ویژه، مستقیم و موثری داشت به طوری که تنها در یک روز 10 هزار شکایت از سوی مرکز به دفتر دادستانی ارسال شد. بنده 5 ایمیل به دفتر کریم احمدخان دادستان دیوان ارسال کرده و تقاضای رسیدگی کردیم و چند تن از وکلا نیز در دادگاه لاهه شرکت کردند و با استفاده از صلاحیت برخی کشور ها برای طرح دعوی در دیوان، کار را به صورت ویژه دنبال کردیم.

وی افزود: با دعوت از کسانی که خانواده آنها در غزه و لبنان آسیب دیدند به ایران و اخذ وکالت از ایشان کار ادامه یافت و پس از آن یک جنگ حقوقی علیه آمریکا در شعبه 55 حقوقی بین الملل تهران برای همه جرم و جنایت هایی که آمریکا علیه ایران مرتکب شده است به راه افتاد که باید اذعان کنیم که اخذ وکالت ها در این راستا کار آسانی نبود، چرا که باید تک تک افراد را پیدا کرده و از آنها وکالت گرفت.

به گفته رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه مرکز تلاش دارد دادگاه شهدای حرم مطهر شاهچراغ (ع) را نیز در شیراز برگزار کند.

عبدلیان پور با تشکر از حمایت های بی دریغ رئیس دستگاه قضا از مجموعه مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه گفت: همه این اقدامات توسط مرکز برای تحقق عدالت در راستای تحول بنیادین در دستگاه قضا انجام شده است که در این راستا تلاش همکاران دلسوز و متخصص ما کمک شایانی به تداوم موفقیت ها نموده است.

وی در پایان گفت: اگر امروز رئیس قوه قضائیه، مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده را مایه سربلندی دستگاه قضا و پیشرو در راستای تحول بنیادین در قوه می دانند، ماحصل یک کار دسته جمعی و تلاش و هم افزایی همه کارکنان بوده است که به لطف و یاری پرودگار به ثمر نشسته است.

انتهای پیام/424/

نظرات

captcha